Eenvoudig en duurzaam: gerecycled katoen in onze spijkerbroeken - Delft Denim

Eenvoudig en duurzaam: gerecycled katoen in onze spijkerbroeken

Gerecycled katoen

Hoe kan het dragen van een spijkerbroek die is gemaakt van gerecycled katoen een positieve impact hebben op onze planeet? En hoe gemakkelijk is het eigenlijk om deze stap te zetten? We leggen het je haarfijn uit. 

Gerecycled katoen en organisch katoen

Laten we beginnen met uitleggen wat gerecycled katoen eigenlijk is. Onder gerecycled katoen verstaan we zowel pre-consumer en post-consumer gerecycled katoen. Post-consumer, houdt in dat van oude, gedragen kleding nieuwe stoffen worden gemaakt en van deze stoffen weer een 'nieuw' kledingstuk. 

Pre-consumer gerecycled katoen is gemaakt van reststoffen en productieoverschotten, geeft afval een nieuw leven en vermindert de impact op het milieu. Een duurzame optie dus voor het produceren van kleding. In onze broeken zit pre-consumer gerecycled katoen verwerkt, zodat je bij Delft Denim kan genieten van vandaag, maar maar ook denkt aan morgen. 

De fabriek die de stoffen voor onze jeans maakt verwerkt behalve gerecycled katoen, ook organisch katoen in de stoffen. Dit katoen wordt geteeld op eigen organische katoenvelden om zodoende het productieproces in eigen hand te houden. Bij organisch katoen wordt minder gebruik gemaakt van water en worden veel minder pesticiden ingezet zodat alles wat rondom de katoenplanten leeft, ook in leven blijft. Bovendien liggen de katoenvelden dicht bij de fabriek zodat de uitstoot door transport beperkt blijft. 

Better Cotton Initiative 

Als kers op de taart is onze stoffenleverancier aangesloten bij het Better Cotton Initiative (BCI). Bedrijven die zich hard maken voor een beter milieu en daarmee een verstandigere manier van het produceren van katoen, hebben zich bij dit initiatief aangesloten. Met elkaar hebben ze een meer duurzame manier afgesproken voor het produceren van katoen. Ze houden zich aan de volgende zes afspraken: 

  • De de schadelijke impact van gewasbescherming op de omgeving wordt beperkt;
  • Er wordt op een efficiënte manier omgegaan met water en gezorgd voor beschikbaarheid van water;
  • Er wordt gezorgd voor gezonde grond;
  • Natuurlijke habitats worden in stand gehouden;
  • Er wordt gezorgd voor een goede kwaliteit stof;
  • Er wordt op een fatsoenlijke manier gewerkt. 

Kies voor katoen van Delft Denim

Door te kiezen voor onze jeans, maak je dus een bewuste en duurzame keuze, zonder dat je hiervoor een milieuactivist hoeft te zijn of hoeft in te leveren op stijl, comfort en kwaliteit. Delft Denim maakt het je heel gemakkelijk om het verschil te maken in de wereld. Behalve dat je met onze spijkerbroeken een verstandige keuze maakt, zitten ze ook nog eens fantastisch! 

In een Delft Denim broek geniet je vandaag en denk je heel bewust aan morgen.