Groen, Stijlvol & Onweerstaanbaar

Bij Delft Denim zijn we van die types die geloven dat mode meer is dan het volgen van de kudde. Ja, we houden van stijl en tijdloze flair, maar laten we eerlijk zijn: duurzaamheid is de echte trendsetter. Onze jeans? Die zijn gemaakt met een knipoog naar morgen en een high-five voor vandaag.

Trends? Die pikken we op, maar altijd met een groen hart. Draag een Delft Denim en je zegt eigenlijk: 'Hé, wereld, ik geef om je!'. En weet je, dat voelt best lekker.

Nu, over onze stofkeuze: organisch katoen, gerecycled katoen, een snufje gerecycled elastaan – klinkt als het recept voor een eco-chique feestje, toch? Deze mix zorgt niet alleen voor minder milieu-impact, maar betekent ook dat je je broek aantrekt en denkt: 'Zit als gegoten, voelt als een tweede huid'.

Dus, waarom kiezen voor Delft Denim? Simpel. Het is een investering in een spijkerbroek die niet alleen geweldig staat, maar ook fluistert: 'Ik ben groen, en ik ben er trots op'.

Kijk, dit is nou de basis. Puur katoen, de moeder van alle denim. Wij van Delft Denim, we doen het niet zelf - het groeien en twisten van dit witte goud. Maar we kiezen het wel uit alsof we een Michelin-sterrenrestaurant zijn dat de beste ingrediënten selecteert. Dus ja, onze jeans beginnen bij dit touw, bij een leverancier die weet wat hij doet. Straks draag jij het, en denk je misschien: 'Wat een goede keuze'.

Daar heb je het, het blauw dat niet zomaar uit de lucht komt vallen. Een pallet van blauwtinten die onze leverancier met chirurgische precisie in elkaar zet. Wij staan aan de zijlijn en knikken goedkeurend. 'Goed bezig', denken we dan. Onze jeans, jouw tweede huid, ze beginnen allemaal hier. We nemen het niet licht op, maar zwaar is het ook niet. Het is denim, weet je. Blauw, comfortabel, en o ja, ook nog eens verantwoord.

In een wereld vol massaproductie, ergens ver weg, staan weefgetouwen die ons stof maken. Niet hier, maar ergens waar ze beter zijn in dat soort dingen. Denim weven, het is een kunst op zich. We hebben het uitbesteed, maar we staan er wel helemaal achter. Duurzaam, kwalitatief en met een verhaal. Een verhaal dat we niet zelf hebben geschreven, maar waar we wel trots op zijn. Delft Denim: we kiezen onze partners zoals we onze vrienden kiezen - zorgvuldig.

FAQs

We gebruiken op de eerste plaats duurzame stoffen. Om te beginnen een blend van organisch en recycled katoen en recycled elastaan die de broek een klein beetje stretch geeft en het comfort vergroot. Greproduceerd door een inovatieve stoffen producent die zijn productie process zoveel mogelijk verduurzaamd en hiermee het gebruik van water aanzienlijke heeft kunnen verminderen.

Daarnaast proberen we onze supply chain zo kort mogelijk te houden. Zo heeft onze stoffen fabrikant eigen katoen velden, en worden de broeken zo dicht mogelijk bij de stoffen geproduceerd.

Organisch katoen is een type katoen dat geteeld wordt zonder het gebruik van schadelijke pesticiden, herbiciden, of kunstmest. Het wordt geproduceerd volgens biologische landbouwmethoden die de gezondheid van ecosystemen, bodem en mensen bevorderen. Organisch katoen is vaak duurzamer en milieuvriendelijker dan conventioneel katoen, omdat het minder water verbruikt en geen giftige chemicaliën in het milieu brengt. Dit maakt het een populair materiaal voor duurzame kleding en textielproducten. Lees onze uitgebreide blog over organisch katoen hier.

Wij gebruiken pre-consumer recycled katoen. Dat is katoen dat wordt teruggewonnen uit productieafval, zoals snijresten en overgebleven stoffen, die tijdens het fabricageproces van textielproducten ontstaan. Dit proces omvat het verzamelen en hergebruiken van deze materialen voordat ze als afval worden beschouwd. Door pre-consumer recycled katoen te gebruiken, worden de afvalstromen in de textielindustrie verminderd en wordt de levenscyclus van de materialen verlengd, wat bijdraagt aan duurzamere productiepraktijken.