Waar blijven de broeken? - Delft Denim

Waar blijven de spijkerbroeken?

We horen je denken: “Wanneer kan ik nu eindelijk een Delft Denim spijkerbroek bestellen?”

Je geduld wordt al enige tijd op de proef gesteld, we snappen het. Het ontwikkelen van een totaal nieuwe spijkerbroek en alle aspecten eromheen vergt een lange adem. We hadden er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om voor de korte adem te gaan en snel een spijkerbroek in elkaar te flansen zodat snel een échte Delft Denim besteld kan worden, maar dat is niet wie we zijn en hoe we werken. 

Delft Denim staat voor hoge kwaliteit en duurzaamheid en niet ‘zomaar’ een broek die over een jaar, misschien twee, alweer in de container kan. Nee, wat ons betreft draag je onze spijkerbroeken jaren lang en word je blij, elke keer als je de broek aantrekt. En dát vergt vakmanschap, keuzes maken, testen, proberen, terug naar de tekentafel, wéér testen en kritisch blijven. Dat allemaal doen we met jullie in ons achterhoofd. Want jullie zijn degene voor wie we het doen en waar wij de hele dag aan denken. Wij hebben maar één doel voor ogen: Ieders leven nóg een stukje fijner maken.

Stand van zaken

Oké, super dat het proces een lange adem vergt, maar hoe ziet de komende tijd er dan uit?  

Het goede nieuws is dat we het eerste prototype inmiddels ontvangen hebben. Enkele details hiervan hebben we de afgelopen tijd gedeeld op onze Socials. De wassing en verdere afwerking is nog erg basic en vereist de nodige aanpassingen, dus daar wordt verder aan gesleuteld. Dit eerste prototype heeft ons echter een goed beeld gegeven van wat wel en niet werkt en bekijken we de spijkerbroek eindeloos van binnen en van buiten om te kijken wat er beter kan. Elk stiksel gaat minutieus door onze handen.   

Voordat we het sampling traject ingaan met onze uiteindelijke frabikant, zullen we de komende weken definitieve knopen doorhakken over washings en de stoffen die we in de spijkerbroeken gaan gebruiken. Zo zal een boyfriend jeans geen of weinig elastaan bevatten, zodat hij prettig zit en stoer valt en de strakkere modellen zullen net wat makkelijker met het lichaam mee bewegen.

Tijdslijn

Tegen het einde van dit jaar verwachten we met de samples te gaan starten en de laatste plooitjes in de ontwerpen te kunnen gladstrijken. Begin 2024 verwachten we dan, na een hoop tweaken en twisten, ons pre-production sample in handen te hebben, waarna we ein-de-lijk de officiële productie kunnen starten. Dit alles zal enkele maanden in beslag nemen en we verwachten alle jeans tegen de zomer binnen te hebben. Dan zijn er fotoshoots met onze modellen en aan het eind van de zomer gaan we lanceren en kun jij je ideale Delft Denim model bestellen. Zorg dat je het niet mist en wees één van onze Delft Denim pioniers!